Silver köpes

Ädelmetaller av silver

 Promis AB köper gärna allt ditt silver i Umeå eller Skellefteå.

VI HAR NU PRESSAT NED VÅR MARGINAL YTTERLIGARE = HÖGRE PRIS TILL DIG

Endast tidsbokning !

Välkommen till vårt kontor på Storgatan 54 i centrala Umeå. Ibland finns vi även på S. Järnvägsgatan 49B hos Skellefteå Juristbyrå i Skellefteå. 

Du bokar tid genom att ringa eller skicka SMS till 076-7749212 

eller skicka epost till karl@promisab.se

Vi köper alla föremål som innehåller  silver. Bestick, ljusstakar, bägare, smycken, skålar, brickor , fat , supkoppar, kaffeservis, kanna, gräddsnäcka, sockerskål, priser, medaljer, mynt mm.

Välkommen för att boka träff.  Ring eller SMS 076-7749212.  Eller maila.

En kontrollstämpel finns inslagen  i ett föremål av silver där silver eller guldsmeden som tex Flavia som den registrerade innehavaren  av stämpeln personligen och under lagansvar, garanterar att den legering som föremålet är tillverkad av, uppfyller angiven finhalt tex  Sterling (925 / 1000).

Den svenska kontrollstämpeln "kattfoten" består av tre kronor placerade i en kattfotsliknande form. För guld gäller enbart kattfoten, för silver anges kattfoten med ett efterföljande S i en sexkantig ram.  Obligatorisk på svensktillverkade arbeten från 1754, från 1988 även på importerade arbeten.

Årsstämpeln angiven med en bokstav och en siffra anger vilket år som föremålet är tillverkat. Namnstäpeln anger smeden och ortsstämpeln anger orten där smeden verkar. Detta innebär att man av dessa stämplar kan utläsa "vem" och "var" och "när" för varje objekt som tex en viss sked.

 

Finhaltsstämpel är en obligatorisk märkning som anger mängden guld eller silver i ett föremål. Finhalten anges i tusendelar  i arabiska siffror. Verksilver dvs vanligt silver motsvaras av 830/000 medan smycken oftast har högre silverandel på 925/000. Sterling är detsamma som 925/1000 silver dvs andelen silver är  92,5 %.

 

Föremål stämplade med Extra Prima NS, EPNS ,NS, ALP, Alpacka  odyl är inte av massivt silver utan har endast en tunn yta med silveröverdrag. Likaså har föremål stämplade Am Double bara ett tunt överdrag av guld på en vit eller gulmetall utan större metallvärde.

 

Källa www.swedac.se

Exempel på objekt som vi köper

Copyright @ All Rights Reserved