Prislista

Vår prislista ger information om aktuella inköpspriser då den publiceras men kan komma att förändras under dygnet p gr av ändrad dollarkurs eller ändrade råvarupriser på internationella metallbörsen.

Observera att du själv kan ändra valuta , vikt och tidsperiod på nedanstående två grafer för guld och silver.

Hösten 2018 betalar vi höga priser speciellt för guld ! Passa på sälja nu när det fortfarande är bra betalt !

Se vår prislista här nedan som uppdateras fortlöpande beroende på förändrade globala priser för ädelmetall !

 

Våra inköpspriser är oftast 5 -10% högre än hotelluppköparnas. I flera fall har företag på Internet med guldbrev lockpriser och stora avgifter som gör att de ofta betalar 5-10 % lägre för 18K guld än vår prislista. Jämför gärna. Vi har inga dolda avgifter utan vi betalar Prislistans aktuellt pris idag, gånger vikten på ditt föremål.

 

Vissa föremål går att sälja på auktion. Men.... På auktion försvinner i de flesta fall 20-30 % i form av provisioner för köpare och säljare. Och utbetalning av likvid först efter 6 - 8 veckor från inlämning. Varför vänta ? Priset kanske sjunker och det blir osålt.

 

Armbandsur i guld tex hedersgåva från Stat eller Kommun betalar vi ca 2000 kr för om 18 K och herrstorlek. Mer för populära märken. Även fickur och stålur kan vara intressanta. Gör gärna en förfrågan på mail eller SMS !

 

Ring / SMS 076-77 49 212 så kan vi bestämma en lämplig tid i Umeå eller Skellefteå. Eller maila till karl@promisab.se.

Observera att småmynten, 10-öre, 25-öre och 50-öre, under både1920-talet och 1940-talet ibland bara innehöll nickel dvs helt saknar silvervärde. Myntens baksida visar då "Gustav den femtes monogram" som är en kungakrona över ett stort G med en romersk femma ( V) i mitten.

Observera även att enkronor från 1968 finns i två versioner varav den med en längsgående kopparfärgad rand i myntets räffling saknar silvervärde. Se bild nedan.

Ej silver i en del äldre 10-25-50 öre samt ca hälften av 1 kr från 1968 !

De flesta mynten från före 1968 består av 40% - 80% silver. Se halten i tabellen ovan.

Copyright @ All Rights Reserved